cel mai MARE târg IMOBILIAR

4 zile / 3.000 de metri pătrați
știri, editoriale, galerii foto

București,19-22 aprilie 2018

Reduceri la apartamente de până la 60.000 de euro la tIMOn

24 martie 2016Apariții în presă

Reduceri la apartamente de până la 60.000 de euro la tIMOn

24 martie 2016
timon-2015-1200x800.jpg

Ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional – tIMOn, care se desfăşoară în Piaţa Constituţiei, a debutat astăzi (n.r.-joi) şi se încheie duminică. Cei care aleg să îşi cumpere o locuinţă în cadrul târgului beneficiază de multe oferte speciale.

Expozanţii de la Târgul Imobiliar Naţional – tIMOn îi aşteaptă pe vizitatori cu o ofertă ce totalizează peste 15.000 de locuinţe noi şi vechi, apartamente şi vile finalizate sau în curs de livrare, majoritatea în Bucureşti. Comparativ cu ediţia anterioară, preţul mediu pe unitate locativă la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 de euro. Este prima creştere a preţului mediu înregistrată în ultimii şapte ani. “Cel mai mic preţ este de 18.500 de euro pentru o garsonieră, media fiind 40.000 pentru o garsonieră. Cele mai multe oferte sunt pentru middle class”, ne-a declarat Loredana Albu, PR-ul manifestării. Totodată, spre deosebire de alte ediţii, ofertele dezvoltatorilor au părăsit zona de periferie a Capitalei şi s-au întors către centrul oraşului. “La periferie sunt foarte puţine oferte, doar 30%. S-a dus perioada ansamblurilor aflate la marginea Capitalei. Majoritatea se află în oraş, chiar şi spre centru. Este un procent mare de apartamente semicentrale”, ne-a mai declarat Loredana Albu.

Case mobilate sau locuri de parcare cadou

Persoanele care aleg să îşi cumpere o locuinţă la târg au parte şi de o surpriză. Majoritatea dezvoltatorilor oferă reduceri substanţiale şi chiar cadouri pentru apartamentele achiziţionate până duminică. Reducerile pleacă de la 1.000 de euro, iar cel mai mare discount din cadrul târgului este de 60.000 de euro pentru un apartament de patru camere din Bulevardul Timişoara. Totodată, ofertele speciale pentru cumpărătorii din acest weekend mai includ case complet mobilate, bucătării care valorează zeci de mii de euro şi locuri de parcare.

Proiecte noi, lansate la tIMOn

Astăzi (n.r.-joi), în ziua de deschidere a acestei ediţii a târgului, constructorii au lansat 20 de proiecte rezidenţiale, totalizând investiţii de peste 200 de milioane de euro, şi mai bine de 1.500 de apartamente şi vile. “Noile proiecte sunt localizate în toate zonele din Bucureşti, venind cu o paletă extrem de diversificată de locuinţe. Piaţa nu mai este atât de polarizată ca în urmă cu un an sau doi ani, când noile dezvoltări erau fie în zone foarte scumpe, fie în cele mai ieftine. Dezvoltatorii au prins curaj şi mizează acum pe clasa de mijloc, care reprezintă cererea sustenabilă”, a afirmat directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu. Târgul Imobiliar Naţional, organizat în Piaţa Constituţiei din Capitală, începe joi şi este deschis până duminică. Vineri şi sâmbătă, târgul este deschis între orele 10.00 şi 20.00, iar duminică, în intervalul orar 10.00-17.00. Preţul unui bilet este de 5 lei.

Creştere a segmentului de lux

La ediţia din această primăvară a tIMOn a crescut şi numărul ofertelor de lux. Pe acest segment, preţurile pornesc de la 250.000 de euro pentru un penthouse. Cel mai scump imobil scos la vânzare în cadrul târgului este o vilă situată pe Calea Victoriei, aproape de Muzeul Naţional “George Enescu”. Preţul este de 1,9 milioane de euro plus TVA, iar imobilul, situat pe trei niveluri, are o suprafaţă totală de 712 metri pătraţi.

1.000 euro pe metrul pătrat util este preţul de la care pornesc apartamentele noi dezvoltate în zonele centrale şi semicentrale.

sursa