cel mai MARE târg IMOBILIAR

4 zile / 3.000 de metri pătrați
știri, editoriale, galerii foto

București,19-22 aprilie 2018

Piața rezidențială. Reapar proiectele cu câteva sute de apartamente

Piața rezidențială. Reapar proiectele cu câteva sute de apartamente

25 mai 2017
64d7278992063c2a8c34d8fe8506c4d1-1-1200x800.jpg

După ce vreme de mai mulți ani, cu amintirea crizei încă proaspătă, dezvoltatorii au lansat pe piață proiecte rezidențiale de mici dimensiuni, cu câteva zeci de apartamente. Acum, situația pare să se fi schimbat și în virtutea unei cereri în creștere, au reapărut proiectele mari de peste 300-400 de locuințe.

GVI Town, GranVia Park, Onix Pipera şi New Point Pipera, toate cu peste 400 de apartamente, sunt câteva proiecte care lansează noi faze de construcție la târgul imobiliar Timon. La același târg vor apărea ansambluri și dezvoltatori noi, români, belgieni, turci sau israelieni cu proiecte precum Atlantis One, Ecovillas, Toscana Residential, Ivonco, ONIX Pipera, New Point Pipera, Avangarde, Joya.

„Asistăm astăzi la o adevărată erupție de ansambluri de mari dimensiuni în Bucureşti. Ne bucurăm că o mare parte dintre ei sunt parteneri exclusivi Timon și că am văzut, practic, ridicându-se aceste ansambluri care astăzi sunt deja locuite. Atât la Gran Via Park cât şi la GVI Town, ritmul de vânzări a fost unul record, încă din stadiu de proiect. Greşelile trecutului au fost învățate atât de către dezvoltatori, cât şi de cumpărători şi, deşi există posibilitatea de achiziție imobiliară din stadiul de proiect, expunerea este una mult mai mică pentru ambele părți implicate în procesul de achiziție imobiliară”, spune Vlad Vlăsceanu, director Timon.

Peste 60.000 de locuințe noi livrate în 2017?

Dezvoltatorii spun că piața rezidențială accelerează spre cel mai bun an din 2008 până acum, sectorul fiind într-o continuă creştere. Anul 2017 este considerat cel mai bun an pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare de la declanşarea crizei şi anul în care se vor livra cele mai multe locuințe noi la nivel național, datorită investițiilor masive pe care dezvoltatorii le-au alocat proiectelor noi.

În cadrul Timon se vor lansa mai multe proiecte rezidențiale noi, printre proiectele de anvergură noi fiind și Onix Pipera, New Point Pipera, Avangarde, Toscana Residential, Joya, Atlantis One – fiecare cu peste 100 de locuințe, precum și 40 de ansambluri de mici dimensiuni, unele dintre ele luxury-high, cu o valoare de piață de peste 200 de milioane de euro.

Ansamblul rezidențial GViTown, dezvoltat de Gindi Group în parteneriat cu Real-Sol, lansat în parimavara anului 2015 la timon, a finalizat și livrat primele 2 etape ale proiectului, totalizând 162 de garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere. La această ediție, dezvoltatorul lansează fazele 3 și 4 ale proiectului, încă două blocuri în aceeaşi locație unde va livra alte 130 de apartamente, cu o investiție de 8 milioane de euro. În total cele patru blocuri au însemnat 17 milioane de euro investiție.

Gran Via, 310 locuințe noi în Gran Via Park

Gran Via Park, proiectul vândul în exclusivitate de agenția imobiliară Imoteca și dezvoltat de grupul spaniol Gran Via Real Estate, a vândut deja integral primele 324 de apartamente. Dezvoltatorii au început deja construcția celei de-a doua faze ce însumează 310 locuințe, preţul unei garsoniere în aceste blocuri pornind de la 40.000 euro+TVA, iar cel al apartamenelor de 2 camere, cu o suprafata de 48 metri pătrați, de la 45.000 euro+TVA.

Pentru locuințele cu 3 camere, prețul porneste de la 77.000 euro+TVA pentru o locuință de 66 de metri pătrați, iar cel mai ieftin apartament de 4 camere, cu o suprafata de 105 metri pătrați, se vinde cu 95.000 euro+TVA.

„Ritmul vânzărilor în acest proiect a fost și continuă să fie uimitor, având în vedere că anumite tipuri de apartamente din faza a doua deja sunt sold out. Ne bucurăm să avem de-a face cu o piață în plină prosperitate și cu o majoritate a segmentului de clienți educați, care știu să cântărească ofertele și să aleagă locuințele ce se mulează cel mai bine pe nevoile lor. Cel mai important este, cred eu, faptul că aceștia sunt dispuși să aleagă un cartier în devenire”, susține Rafaela Nebreda, Imoteca, the Residential Experts.

Ediția de primavara a Târgului Imobiliar Național – Timon, se desfășoară în perioada 25-28 mai 2017, pe Arena Națională din București și reuneste peste 120 de expozanți atât din Capitală, cât și din provincie.