cel mai MARE târg IMOBILIAR

4 zile / 3.000 de metri pătrați
știri, editoriale, galerii foto

București,19-22 aprilie 2018

Peste 30 de proiecte boutique vor fi expuse in exclusivitate doar la tIMOn!

17 martie 2016Comunicate de presă

Peste 30 de proiecte boutique vor fi expuse in exclusivitate doar la tIMOn!

17 martie 2016
DSC05619-1200x800.jpg

 

tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piata rezidentiala din Bucuresti

Blocuri cu doar cateva apartamente, cu grija pentru detalii, cu premii de arhitectura pentru fatade si cu apartamente unice; obiecte sanitare de designer, lobby-uri care arata ca niste sali de bal : asa arata ansamblurile boutique. Acestea sunt cele mai la moda locuinte din Bucuresti si 30 dintre ele se vor lansa exclusiv la tIMOn.

Intr-un moment in care piata rezidentiala din Romania se lupta cu presupuse efecte ale legii darii in plata, apetitul pentru achizitiile imobiliare creste in randul consumatorilor. Dupa ani de zile de “dominatie” a proiectelor amplasate in zonele periurbane ale Bucurestiului, un nou produs se anunta a fi vedeta Targului Imobiliar National tIMOn: proiectele boutique.

Peste 30 de proiecte boutique vor fi expuse in exclusivitate doar la tIMOn, care se va desfasura in perioada 24-27 martie 2016 in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Constructia de proiecte rezidentiale de tip boutique, cu un numar redus de apartamente, cel mai adesea personalizate pentru fiecare client si amplasate in zone ultracentrale si centrale din Bucuresti este un nou trend pe piata locala in ultimii ani, potrivit tIMOn.

Astfel de proiecte vin sa completeze oferta de pe piata rezidentiala locala si sunt dezvoltate fie de investitori consacrati, fie de catre persoane fizice romane sau straine.

Un element pe care il au in comun insa acesti investitori este faptul ca vor sa dezvolte un proiect unic, cu arhitectura nonconformista si cu design care sa diferentieze pe piata locuintele pe care le vand. Majoritatea locuintelor sunt utilate cu piese de mobilier sau obiecte sanitare de designer, iar arhitectura este de cele mai multe ori recompensata cu diverse premii de specialitate.

Desi aceste proiecte includ un numar redus de locuinte, maxim 40 de apartamente, investitiile alocate dezvoltarii sunt destul de ridicate si ajung la cateva milioane de euro avand in vedere faptul ca se acorda o atentie deosebita arhitecturii, designului, finisajelor si materialelor care sunt utilizate in constructie.

Potrivit datelor tIMOn, pe piata din Bucuresti sunt in constructie sau au fost finalizate peste 100 de astfel de proiecte, dar care in total nu au mai mult de 1.000 de locuinte.

Compania Imoteca are in portofoliu in acest moment 13 proiecte boutique localizate in nordul si centrul Bucurestiului, printre care Vernescu Residence, Parisian Views Residences, PV Heritage si Docentilor 2-4

Proiectele sunt localizate in zona Calea Victoriei, centrul Capitalei sau in apropiere de Herastrau.

In total aceste proiecte totalizeaza peste 210 de apartamente, adica un proiect “obisnuit”de dimensiuni medii .

Marja de preturi este destul de larga si se situeaza intre 95.000 euro pentru un studio, in Vernescu Residence (Victoriei) si 1,9 milioane euro pentru un penthouse in zona Herastrau.

Suprafetele, la fel ca si la preturi acopera o paleta foarte larga si pornesc de la 46 de metri patrati si ajung la 450-500 metri patrati pentru penthouse-uri.

“Acest tip de produs este din ce in ce mai cautat in ultimii doi ani, inregistrand crestere sub toate aspectele: numar de unitati disponibile pe piata, calitatea finisajelor si lucrarilor, volumul de cereri si preturi de tranzactionare. Proiectele boutique au venit firesc in completarea profilului de produse promovate de Imoteca, avand in vedere ca in ultimii 12 ani Imoteca a fost foarte activa pe zona de centru si nord, selectand pentru clientii ei cele mai bune optiuni din piata”, a declarant Rafaela Nebreda, directorul general al Imoteca.

RealTime, compania de consultanta imobiliara cu focus pe segmentul rezidential middle si upper-middle, va prezenta  in cadrul tIMOn, 3 ansambluri rezidentiale de tip boutique: Ficusului Rezidential, Central Garden si APX Immo Vitan.

Ficusului Residential este un condominium select, aflat in zona de nord a Bucurestiului, la 300m de Parcul Herastrau, oferind locuinte cu 2, 3, 4 si 5 camere.  Imobilul tip vila cu Subsol+Parter+2etaje+Mansarda, cu doar 12 apartamente, a fost finalizat si finisat complet in 2015, fiind deja locuit si pregatit pentru ultimii locatari.

Un apartament cu 2 camere mobilat si utilat cu gradina de 60mp, loc de parcare si boxa costa 131.000 euro + TVA, in timp ce un apartament cu 3 camere, cu loc de parcare si boxa porneste de la un pret de 133.000 euro+TVA

Central Garden  este situat in Zona Centrala- Eminescu, oferind intimitate si confort, creand o comunitate restransa, cu doar 16 apartamente, intr-un imobil cu subsol, parter si 4 etaje. Imobilul a fost finalizat complet in 2015, fiind deja locuit. Ca element de noutate, ansamblul are in lobby stucco venetian si oglinzi. Ultimele apartamente cu 3 camere sunt potrivite cu stilul de viata al unei familii moderne, cu sau fara copii, avand suprafete intre 70 mp utili si 83 mp utili. Preturi pornesc de la 117.000 euro + TVA.

Și firma Vission House vine la tIMOn cu un proiect boutique, Busolei Residence, cu 6 locuințe, ale căror prețuri sunt pentru 2 camere de 91.200 euro, pentru 3 camere de 120.000, iar pentru penthouse de 207.000 euro + TVA (intre 5 si 20%)

Un alt proiect prezentat la tIMOn este DECEBAL Tower este situat in partea centrala a Bucurestiului, pe strada Turturelelor nr.62, in imediata apropiere a Bd-ului Unirii (vezi harta).

Beneficiar al unei pozitii de exceptie, imobilul rezidential DECEBAL Tower, care ofera un acces rapid prin Bd-ul Unirii, catre Piata Unirii si zonele ultracentrale ale orasului. Imobilul cuprinde 20 apartamente de lux cu 2, 3, 4 camere (etajele 3-9) si un penthouse situat la etajul 10, impartite.

Preturile pornesc de la 121.000 euro/mpu+TVA 20% pentru 2 camere, de la 217.000 euro/mpu+TVA 20% pentru 3 camere, de la 247.000 euro/mpu+TVA20% pentru 4 camere. Un loc de parcare subteran costa 12.500 euro+TVA 20%

Apartamentele se vand  finisate de lux, cu bucataria si baile mobilate Italia/BERLONI, cu aparatura electrocasnica inclusa (Combina frigorifica, plita, cuptor, hota, masina de spalat vase.

Cu un portofoliu de peste 150 de apartamente noi si ansambluri rezidentiale finalizate sau in stadiu de constructie, firma G3 Imobiliare, prezinta la tIMOn, mai multe proiecte de tip boutique, in zonele Ferdinand, Herastrau sau Unirii. Proiectul Ferdinand – Liceul Iulia Hasdeu este o cladire de 5 niveluri, cu demisol, parter inalt, doua etaje si mansarda.
Apartamentele sunt in numar de 10, dispuse cate 2 pe fiecare etaj si beneficieaza de o vedere panoramica spre  3 puncte cardinale.

Apartamentele din Ferdinand – Lic Iulia Hasdeu au fost atent proiectate, venind astfel in intampinarea nevoii de a detine o locuinta moderna, unde un spatiu deschis, aerisit si luminos sa  ofere confortul dorit.

Apartamentele achizitionate pot fi personalizate dupa dorinta cumparatorului. Dintr-o gama foarte variata de modele, exista posibilitatea de a alege culorile de gresie, faianta, usi de interior, parchet.

Un alt proiect din portofoliul G3 Imobiliare este Herastrau Apartments, situat la 300 de metri de Parcul Herastrau si Piata Charles de Gaulle. Imobilul are 6 etaje.

tIMOn Targul Imobiliar National incepe joi, 24 martie 2016, in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei din Capitala, va fi cel mai mare eveniment de profil al anului deschis pana duminica, 27 martie.