cel mai MARE târg IMOBILIAR

4 zile / 3.000 de metri pătrați
știri, editoriale, galerii foto

București,19-22 aprilie 2018

Marii investitori – doar la tIMOn

13 octombrie 2015Comunicate de presă

Marii investitori – doar la tIMOn

13 octombrie 2015
real-estate-1200x800.jpg

tIMOn: Dezvoltatorul israelian Dimri Internațional revine în România; investitori din China și Republica Moldova construiesc sute de locuințe

Targul Imobiliar National tIMOn, care incepe joi, 22 octombrie va fi din nou gazda celor mai mari transformari. Piața rezidențială a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari, stabilizarea prețurilor, dar și reluarea creditării achizițiilor de locuințe, încurajează realizarea de noi proiecte atât de către actori cu experiență în România, cât și de către unii noi intrați pe piață.

Investitori din China sau Republica Moldova, dar și dezvoltatori din Israel sau din România, au început deja să investească în proiecte de locuințe sau au reluat planurile de investiții amânate din cauza condițiilor dificile de pe piața imobiliară românească în perioada crizei.

Aceștia vor lansa o serie de proiecte, totalizând aproape 2.000 de locuințe, la ediția din această toamnă a Târgului Imobiliar Național – tIMOn, care va avea loc în București în perioada 21-25 octombrie.

Dezvoltatorul City Garden Development, controlat de un investitor chinez, va lansa la tIMOn trei poiecte imobiliare totalizând 80 de apartamente și 24 de vile, amplasate atât în centrul Bucureștiului cât și în zona de Nord a Capitalei.

City Garden Pipera va cuprinde 24 de vile, proiectul DownTown 21, din zona Unirii va avea 50 de apartamente și spații comerciale, iar la începutul anului 2016, investitorul chinez vrea să construiască un imobil de lux de 30 de apartamente în zona Bulevardul Libertății.

”Interesul investitorilor imobiliari pentru piața rezidențială din România este în continuă creștere în ultimele 18 luni. Vedem nume noi care vor să profite de condițiile macroeconomice favorabile și să construiască locuințe atât pentru segmental mediu cât și pentru cel de lux. Cel mai bun indicator al intensificării activității pe piața rezidențială este faptul că față de ediția din primăvară a tIMOn numărul expozanților este cu 30% mai mare, astfel că am fost nevoiți să mărim suprafața târgului cu o treime”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

O altă noutate care va fi prezentată la tIMOn este revenirea pe piața românească a dezvoltatorului israelian Dimri International, care anunța înainte de criză contrucția a peste 5.000 de locuințe în România.

Compania anunța în 2008 că vrea să dezvolte un proiect cu 3.600 de locuințe, Dimri Ghencea Allegro, amplasat în vestul Bucureștiului, pe Prelungirea Ghencea.

Dimri International mai avea în plan construcția a circa 1.100 de locuințe pe un teren de 50.000 mp în Pipera și a altor 550-600 de locuințe, pe un teren de 26.000 mp în Ploiești.

Compania deține trei terenuri în București și unul în Ploiești, dar planurile au fost amânte din cauza crizei care a lovit piața imobiliară românească.

Investitorul a reluat planurile de extindere în România, cu un proiect de 1.045 de locuințe în zona Ghencea.

Dimri West Towers va cuprinde 11 blocuri cu câte 95 de apartamente, la tIMOn fiind disponibil la vânzare un singur bloc.

Succesul pe care l-au avut cu proiectul Militari Residence, de la periferia orașului, i-a determinat pe dezvoltatorii complexului, investitori români, să se extindă pe piața rezidențială, de astă data însă cu două proiecte în zona centrală a Bucureștiului, Carol City Park și Tineretului City. Cele două ansambluri sunt amplasate în apropiere de parcul Tineretului și vor avea în total aproape 500 de apartamente.

”Observăm un optimism al dezvoltatorilor în ceea ce privește piața românească. După o perioadă de analiză și ajustare a planurilor de investiții la condițiile noi din piață, aceștia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafețelor și al prețurilor. Creșterea puterii de cumpărare, revenirea ușoară a creditării, dar și măsurile de încurajare a achizițiilor de locuințe, precum programul Prima Casă și TVA de 5% pentru locuințe cu suprafețe de până la 450.000 de lei din 2016, sunt factori încurajatori pentru noi investiții rezidențiale”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Targul Imobiliar National tIMOn incepe joi, 22 octombrie 2015, in pavilionul expositional din Piata Constitutiei din capital si va fi deschis pana duminica, 25 octombrie.